Μέγεθος κειμένου a+ a-

Η χρήση ξανθιστικής κρέμας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

πολύ πιθανόν να αισθανθείτε την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τώρα και μάλιστα κατά την περίοδο που βρίσκεστε σε εγκυμοσύνη

Είναι γεγονός ότι και αν ακόμα μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούσατε ξανθιστική κρέμα κατά της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας προσώπου και σώματος, είναι πολύ πιθανόν να αισθανθείτε τηνανάγκη να χρησιμοποιήσετε  τώρα και μάλιστα κατά την περίοδο που βρίσκεστε σε εγκυμοσύνη. Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό διότι εξαιτίας της pregnantμεταβολής των ορμονών που παράγει το σώμα σας, είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσετε εντονότερη, ποιο πυκνή και ποιο σκούρα τριχοφυΐα από ότι συνήθως.

Και ενώ εσείς επιθυμητέ δέρμα λείο και απαλό και χωρίς την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, διερωτάστε αν αυτό δημιουργεί κινδύνους για το μικρό σας ή μήπως θα πρέπει να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να γεννηθεί το μικρό σας.

Εμείς σαν παραγωγοί της Ξανθιστικής-Αποχρωστικής κρέμας κατά της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας προσώπου και σώματος KARAVER Golden Bleach, είμαστε εδώ να σας απαντήσουμε στις όποιες απορίες σας σχετικά με την χρήση της κρέμας ξανθίσματος Golden Bleach κατά την περίοδο που βρίσκεστε σε εγκυμοσύνη ή θηλάζετε το νεογέννητο μωρό σας, ώστε να σας βοηθήσουμε να πάρετε την σωστή απόφαση με την οποία θα είστε ευχαριστημένοι.

 

Πόσο ασφαλής είστε να χρησιμοποιήσετε ξανθιστική κρέμα κατά την εγκυμοσύνη η τον θηλασμό;

Είναι γεγονός ότι οι κρέμες ξανθίσματος είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να δρουν μόνο στην κερατίνη των τριχών και να μην προσβάλουν το δέρμα, άρα να μην εισέρχονται σε αυτό.

Οι πληροφορίες σχετικά με το ξάνθισμα των τριχών ενώ είστε έγκυος η θηλάζετε είναι περιορισμένες, ενώ οι ειδικοί του οργανισμού Organization of Teratology Information Specialists (OTIS), δηλώνουν στον Αυστραλιανό σύλλογο για τον θηλασμό της μητέρας Australian Breastfeeding Association (ABA) www.breastfeeding.asn.au,  ότι είναι εξαιρετικά απίθανο έστω και μικρό μέρος των ουσιών  που περιέχονται στις κρέμες ξανθίσματος, να εισέλθει στο μητρικό γάλα κι αυτό επειδή ούτε τοξικές είναι και διασπόνται πολύ γρήγορα όταν έρχονται σε επαφή με την οργανική κερατίνη των τριχών. Επομένως δεν διαπερνούν την επιδερμίδα για να εισέλθουν στο αίμα της μητέρας.

Οι όποιες έρευνες έχουν γίνει μέχρι στιγμής, δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ή να διαψεύσουν αν οι ξανθιστικές κρέμες απορροφούνται από την επιδερμίδα και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και άρα μπορούν να βλάψουν το νεογνό.

Τα αποτελέσματα δε άλλων ερευνών συναινούν στη άποψη ότι η απορρόφηση από το δέρμα είναι σχετικά ελάχιστη και ότι δεν θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία του αγέννητου μωρού σας.

golden Bleach-01Φυσικά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προϊόντα ξανθίσματος τριχών, όπως ακριβώς θα κάνατε πριν από τη λήψη οποιωνδήποτε φαρμάκων ή αρχίζατε ένα πρόγραμμα άσκησης.

Στην περίπτωση που αποφασίσω να χρησιμοποιήσω ξανθιστική κατά την εγκυμοσύνη, ποιές είναι οι απαραίτητες προφυλάξεις που θα πρέπει να πάρω;

  • Σε κάθε περίπτωση και για να εξασφαλίσουμε ότι τίποτα το απρόβλεπτο δεν θα συμβεί, θα σας συμβουλεύαμε να μην χρησιμοποιήσετε το προϊόν κατά του πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης.
  • Μην αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρέμα ξανθίσματος των τριχών για πρώτη φορά, κατά την περίοδο που βρίσκεστε σε εγκυμοσύνη ή θηλάζετε.
  • Επίσης να λάβετε υπόψη σας ότι κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης το δέρμα γίνεται ποιο ευαίσθητο και επομένως θα πρέπει να κάνετε τη δοκιμή ανοχής της επιδερμίδα σας στην κρέμα ξανθίσματος ακόμα και αν την χρησιμοποιούσατε πριν ήσασταν έγκυος, τοποθετώντας μια μικρή ποσότητα από το προϊόν σε μια μικρή περιοχή του σώματος σας, κατά προτίμηση στο εσωτερικό του καρπού η του αγκώνα σας. Αν για τις επόμενες 24 ώρες δεν παρουσιασθεί κανένας ερεθισμός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν.

Τα παρακάτω μέτρα προστασίας εφαρμόζονται με σκοπό να μειωθεί κάθε πιθανός κίνδυνος και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του μωρού σας. Είναι μέτρα που καλό θα ήταν να εφαρμόζονται και σε κάθε περίπτωση χρησιμοποίησης προϊόντων ξανθίσματος των τριχών ακόμα και όταν δεν είστε έγκυος.

  • Χρησιμοποιήστε την ελάχιστη δυνατή ποσότητα.
  • Εφαρμόζετε το προϊόν σε καλά αεριζόμενο χώρο.
  • Μειώστε στο ελάχιστο δυνατόν, σε σχέση με το ζητούμενο αποτέλεσμα, το χρόνο επαφής με το δέρμα σας.
  • Φοράτε προστατευτικά γάντια ώστε να μειωθεί περαιτέρω η δυνατότητα απορρόφησης από το δέρμα σας.
  • Πριν να χρησιμοποιήσετε το προϊόν, ξεπλύνετε το δέρμα σας με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να διαπεράσει όσο το δυνατό λιγότερο από το προϊόν το δέρμα σας.

Σε κάθε περίπτωση διαβάστε πρώτα προσεκτικά και τηρήστε απαρέγκλιτα τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης του προϊόντος.

 

Τι να χρησιμοποιήσω εναλλακτικά?

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης η οποία τραβά την τρίχα από τον θύλακά της, όπως το φυσικό κερί μέλισσας, τις έτοιμες ταινίες με κρύο κερί, τη χαλάουα και τη ρολέτα με βάση τη ζάχαρη.

facebook Share
Tweet Tweet
google plus Google+

Γράψτε μας τη γνώμη σας!

Blue Captcha Image
Refresh

*Back to Top