Μέγεθος κειμένου a+ a-

5 Λάθη που κάνουμε στο ξύρισμα

H θυλακίτιδα, η άνιση αποτρίχωση, η ταχεία αφαίρεση των ανεπιθύμητων νέων τριχών, όλα είναι αποτέλεσμα μιας ακατάλληλης διαδικασίας. Κι όμως τις περισσότερες φορές, οι κοπέλες κάνουν τα ίδια λάθη.

  1. Ξύρισμα με ζεστό νερό. Συνδυάζοντας το ευχάριστο μπάνιο με το ξύρισμα, μπορείτε να είστε σίγουρες ότι μετά τη διαδικασία θα παραμείνουν ορατές τρίχες. Το ζεστό νερό shave woman-01βράζει το δέρμα που διογκώνεται κρύβοντας μέρος της τρίχας, με αποτέλεσμα το ξυράφι να αφαιρεί την τρίχα όχι από τη ρίζα, αλλά λίγα χιλιοστά πιο πάνω, αφήνοντας γένια.
  2. Το πρωινό ξύρισμα. Περιέργως, αλλά ο λόγος για την αναποτελεσματικότητα μιας τέτοιας διαδικασίας είναι η ίδια όπως παραπάνω. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα πρήζεται λίγο, κρύβοντας μέρος της τρίχας.
  3. Αγνοώντας το peeling / απολέπιση πριν από τη διαδικασία. Η απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη γυρίζουν οι τρίχες. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα scrub με φυσικά συστατικά, όπως το Scrub της Karaver με κουκούτσι ελιάς, έτσι ώστε να μην τραυματίζει το δέρμα, το οποίο ήδη ταλαιπωρείται με τη χρήση του ξυραφιού.
  4. Το ξύρισμα σε “στεγνό” δέρμα ή απλά με νερό είναι το ίδιο με το σαπούνι ή το αφρόλουτρο. Οποιοδήποτε προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για ξύρισμα όχι μόνο μαλακώνει την τρίχα, αλλά τη βοηθάει να σηκωθεί και να κοπεί 0,5 mm πλησιέστερα στο δέρμα. Μισό χιλιοστό είναι ακριβώς τα ενοχλητικά μαύρα τριχάκια που παραμένουν μετά την αποτρίχωση. Τζελ, σαπούνια και μόνο νερό δεν σηκώνουν την τρίχα, το μόνο που κάνουν είναι να τη βρέχουν.
  5. Ένα άλλο λάθος είναι το γεγονός ότι δεν αντικαθίσταται η λεπίδα στο σωστό χρόνο. Μίας χρήσης μηχανή μπορεί να είναι αρκετή για μια-δυο φορές, και επαναχρησιμοποιούμενα ξυραφάκια μέχρι 8 θεραπείες. Η παρατεταμένη χρήση οδηγεί σε ερεθισμό του δέρματος και μειώνει την ποιότητα της διαδικασίας.
facebook Share
Tweet Tweet
google plus Google+

Γράψτε μας τη γνώμη σας!

Blue Captcha Image
Refresh

*Back to Top