Μέγεθος κειμένου a+ a-

Θυλακίτιδα, ο αιώνιος εχθρός της αποτρίχωσης!

Μόνο το άκουσμα αυτής της λέξης δημιουργεί τρόμο σε συνδιασμό με την ιδέα της αποτρίχωσης.Ingrown karaver-01

Όμως, πριν κρίνουμε αυστηρά τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης, καλό θα ήταν να κατανοήσουμε τι είναι η θυλακίτιδα, ποια τα αίτια και πως προλαμβάνεται.

Μερικές φορές, κυρίως μετά απο ξύρισμα, διακρίνουμε στο δέρμα μας μικρά σπυράκια, που μπορεί να οφείλονται σε βακτηριακή μόλυνση των θυλάκων (της τρίχας). Λόγω της μόλυνσης αυτής, η τρίχα δεν αναπτύσεται κάθετα προς την επιφάνεια του δέρματος, αλλα εγκλωβίζεται μέσα στο δέρμα και στρέφεται  προς το θύλακα.

Συνήθως οφείλεται σε μικρόβιο, όπως ο σταφυλόκοκκος, που προϋπάρχει στο δέρμα μας και γίνεται η αιτία της θυλακίτιδας.

Οι παράγοντες που επηρρεάζουν τη θυλακίτιδα είναι οι εξής:

 • Ο σακχαρώδης διαβήτης
 • Τα στενά ρούχα
 • Το ξύρισμα
 • Η κακή υγιεινή του σώματος

Υπάρχει όμως τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη θυλακίτιδα με τη χρήση τεσσάρων βημάτων:

 1. Μία ημέρα πριν την αποτρίχωση χρησιμοποιούμε Karaver Scrub σώματος σε όλες τις περιοχές που ενδιαφερόμαστε να κάνουμε αποτρίχωση, ούτως ώστε να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος, και να εμποδίσουν τον εγκλωβισμό της τρίχας. Απλώνουμε μια ποσότητα Scrub σε βρεγμένη επιδερμίδα και με τις άκρες των δακτύλων μας κάνουμε απαλό μασάζ. Μόλις τελειώσουμε ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα.
 2. Πριν την αποτρίχωση (την ίδια ημέρα της αποτρίχωσης) περνάμε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα στην περιοχή που θα αποτριχώσουμε. Η περιοχή πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή, χωρίς κρέμες ή άλλες λιπαρές ουσίες.
 3. Η αποτρίχωση με ταινίες κρύου κεριού, halaua, ζεστό κερί ή Ρολέτες γίνεται ως εξής: Τοποθετούμε το προϊόν και αμέσως κρατώντας το δέρμα καλά τεντωμένο με το ένα χέρι, τραβάμε με το άλλο χέρι την ταινία ή το κερί με μια απότομη κοφτή κίνηση προς τα πίσω, παράλληλα και όσο πιο κοντά στο δέρμα και αντίθετα από την φορά των τριχών.
 4. Τέλος μετά από οποιαδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης κι αν χρησιμοποιήσουμε, δεν ξεχνάμε τα Μαντηλάκια Αζουλενίου Karaver, προκειμένου να παραμείνει η επιδερμίδα μας καθαρή, απαλή, βελούδινη, και χωρίς ερεθισμούς.

Συμπέρασμα, για να καταπολεμήσουμε τη θυλακίτιδα:

 • Τρώμε υγιεινά
 • Αποφεύγουμε στενά ρούχα
 • πριν την αποτρίχωση χρησιμοποιούμε Karaver Scrub
 • στην αποτρίχωση κρατάμε καλά τεντωμένο το δέρμα
 • μετά το τέλος της αποτρίχωσης χρησιμοποιούμε τα Μαντηλάκια Αζουλενίου Karaver για λεία και χωρίς ερεθισμούς επιδερμίδα
facebook Share
Tweet Tweet
google plus Google+

Γράψτε μας τη γνώμη σας!

Blue Captcha Image
Refresh

*Back to Top